joi, 26 februarie 2009

Circul mutat intr-un parlament amortit de goana dupa buget...

Dupa dezbateri aprinse, care au durat patru zile si patru nopti, plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a adoptat, vineri 20 februarie, proiectul bugetului de stat pe 2009, cu 245 de voturi "pentru", 63 de voturi "impotriva" si o abtinere.


Sursa: realitatea.net

La numai trei zile lucratoare distanta, Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat, decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat.

Ce a fost insa cu adevarat interesat a fost circul tipic unor schite de Caragiale, inregistrat zilnic de camerele (evident video) Parlamentului. Iata doar cateva dintre interventiile ironice ale opozitiei si replicile pe masura ale puterii:

"Relu Fenechiu, dezamăgit că amendamentele sale pe domeniul mediului nu întrunesc sprijin, a exclamat: "Îmi pare rău că domnul Boc a plecat, pentru că l-aş fi parafrazat astfel: Puşca şi cureaua lată / Ce buget aveam odată!".

Ion Oltean a intrat şi el în joc, replicând: "Puşca şi cureaua lată, ce partid eraţi odată!". După care, Fenechiu a spus că PD era un partid adevărat când Traian Băsescu nu îl forţa să meargă pe sârmă.

Oltean a ripostat, spunându-i lui Fenechiu să se grăbească în a-şi susţine amendamentele. "Vă sugerez să vă grăbiţi. Am informaţii că deputaţii şi senatorii PNL sunt aşteptaţi la Caru' cu Bere", a adăugat el.

Cei de la PNL au încercat apoi în zadar să suspende şedinţa, invocând lipsa cvorumului. Activ încă de de dimineaţă, Liviu Câmpanu, a propus, din cauza oboselii celor prezenţi, sistarea lucrărilor. "Se presupune că trebuie să dezbatem acest buget cu discernământ. Propun ori suspendarea lucrărilor, ori să se înfiinţeze o comisie care să stabilească capacitatea de discernământ a parlamentarilor
. "
(text preluat - Realitatea.net )


1 Aprilie a venit mai repede in Parlamentul Romaniei, demnitarii jucandu-si inclusiv feste unii celorlalti:


"Astfel, pentru a testa vigilenţa puterii, deputatul maghiar Mate Andras Levente a susţinut de la tribuna Parlamentului un amendament care avea ca indici de poziţionare în proiectul de buget numărul de telefon al preşedintelui de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean - amendamentul de la poziţia bugetară 0722, anexa 3/03, poziţia amendamentului în anexă 467.

Udemeristul nu şi-a prezentat amendamentul propriu-zis, nu l-a motivat, fapt ce l-a făcut pe Oltean, altfel exasperat de lungile expuneri ale parlamentarilor din opoziţie, să-i mulţumească pentru eficienţă.
Publicitate

Cererea a fost supusă la vot şi a fost respinsă. Numai că spre surprinderea lui Ioan Oltean, Mate a cerut o nouă intervenţie pe procedură. "Nici nu ştiţi că tocmai v-aţi respins propriul dumneavoastră număr de telefon. Vă mulţumesc pentru operativitatea cu care conduceţi şedinţa", i-a spus Mate lui Oltean, pe un ton ironic
."
(articol preluat din Cotidianul)


Sa nu uitam insa de partea SEXi a sedintei cand:

"Deputatul PNL, Cristina Pocora, a susţinut de la tribună un pachet de mai multe amendamente, fiind întrebată, de fiecare dată, de preşedintele de şedinţă, Alexandru Pereş: „La ce poziţie sunteţi?”. Când Pocora a ajuns şi la poziţia 69, parlamentarii au început să aplaude şi să râdă, determinând-o pe Pocora să spună că aceştia fac aluzii nepotrivite. Numărul mare de amendamente susţinute de reprezentanţii liberali l-au făcut, la un moment dat, şi pe democrat-liberalul Octavian Bot să spună că „după numărul de poziţii propus de PNL, Kama Sutra era o lectură mai potrivită”.
(Sursa- Gandul)