joi, 4 septembrie 2008

Tu ce ai alege?

Una din ghicitorile mele preferate se potriveste excelent societatii actuale in care ne-am obisnuit sa masuram valoarea unui individ prin prisma "moralitatii sale". Va propun astfel urmatorul exercitiu:

"Trebuie sa fie ales un nou conducator al lumii, si nu conteaza decat votul dumneavoastra. Vi se prezinta trei candidati si vi se dau urmatoarele informatii despre ei:

Candidatul A: Se stie ca s-a asociat cu politicieni corupti si consulta astrologi. A avut doua amante, fumeaza ca o locomotiva si bea zilnic intre opt si zece Martini.
Candidatul B: A fost concediat de doua ori, obisnuieste sa doarma pana la pranz, in facultate a consumat opiu si bea in fiecare seara un litru de whisky.
Candidatul C: Este un erou decorat in razboi. De asemenea, este vegetarian, nu fumeaza, rareori pune gura pe cate o bere si nu si-a inselat niciodata nevasta.

Pe care dintre candidati il alegeti?

.....

Daca e sa evaluam corect si sa respectam ceea ce inseamna virtute in societatea actuala, modul in care viata personala, dezgropata sau inventata pana la cele mai mici unghere, ajunge sa te influenteze profesional, reactia oamenilor la ceea ce ei definesc drept "normalitate" si "virtute", setea deja ingrijoratoare de scandal sau "subiecte hot"... raspunsul C ar parea cel mai plauzibil. Deci...tu ce ai ales?

....
Iata si cine sunt in realitate persoanele descrise anterior:
Candidatul A: Franklin D. Roosevelt
Candidatul B: Winston Churchill
Candidatul C: Adolf Hitler


Afirmatia "suma viciilor ramane constanta" e cat se poate de adevarata. Fiecare dintre noi are parti bune si rele. E normal sa iei binele cu raul iar viata personala nu te defineste in mod necesar si din punct de vedere profesional.