vineri, 8 mai 2009

Studentii donează pentru proiectele lor peste 10 litri de sange

ONG-urile studenţeşti au fost la Primaria Timisoara si au protestat pentru suma nesemnificativa pe care au primit-o pentru a realiza Studentfest - cel mai mare festival de arta studenteasca din S-E Europei si Zilele Tehnice - cea mai mare manifestare stiintifica din Europa Centrala si de Est, coordonate in totalitate de catre studenti.

Autoritatile locale au ramas indiferente la situatia manifestarilor culturale, care timp de 18 ani si respectiv 13 ani, au adus in Timisoara studenti din strainatate, personalitati marcante, experti si nu numai.

Pentru a arata ca se pot adapta situatiei de criza economica si indiferentei autoritatilor locale, OSUT si LSFMT au hotarat sa isi doneze sangele. Spre deosebire de autoritati ei au convingeri, curaj dar mai ales au suficient sange in vene pe care il doneaza pentru a sustine editia aniversara StudentFest (18 ani) si Zilele Tehnice - editia a XIII-a, chiar daca finantarile din partea autoritatilor statului sunt în valoare de numai 10% din suma pe care au solicitat-o organizatorii.

Cu toate acestea, OSUT si LSFMT nu considera aceasta donare de sange ca fiind o solutie de ultim moment ci mai degraba sunt hotarati sa dovedeasca autoritatilor ca in ciuda sustinerii de care nu beneficiaza au timp si de actiuni sociale. Astfel, ei vor contribui pe de o parte la cresterea bancii de sange a spitalelor dand o noua "sansa la viata" celor care se afla in situatii de risc, si pe de alta parte contribuie la o noua "sansa la cultura si educatie" pentru studentii din Timisoara si nu numai.